• 1400/04/08 - 08:03
  • تعداد بازدید : 262
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران خبر داد:

نخستین عمل جراحی رباتیک از راه دور در ایران با انجام عمل وازکتومی یک سگ با موفقیت انجام شد

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر عامل شرکت دانش بنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا گفت: ربات جراح ۱۰۰درصد ایرانی سینا، در کشورهای مختلف ثبت اختراع شده و آماده ورود به بازارهای جهانی و رقابت با تنها نمونه آمریکایی موجود در بازار است

 عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مدیر عامل شرکت دانش بنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا گفت: ربات جراح ۱۰۰درصد ایرانی سینا، در کشورهای مختلف ثبت اختراع شده و آماده ورود به بازارهای جهانی و رقابت با تنها نمونه آمریکایی موجود در بازار است.
 
به گزارش روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان تهران به نقل از ایرنا، «دکتر علیرضا میرباقری» روز چهارشنبه در اولین جراحی رباتیک از راه دور روی حیوان که در مرکز مهارت های پیشرفته بالینی بیمارستان امام خمینی (ره) انجام شد، در جمع خبرنگاران افزود: این عمل اولین عمل جراحی رباتیک از راه دور در کشور است که انجام می شود. جراح در بیمارستان سینا در فاصله هفت کیلومتری از بیمارستان امام خمینی قرار دارد و ارتباط  جراح با بیمار (سگ) از طریق اتصال مخابراتی بر پایه پلت فرم ۵G همراه اول و ربات صورت گرفته است.
 
وی بیان کرد: از سال ۸۵ در کشور کار تحقیقات بر روی دستگاه سامانه جراحی از راه دور سینا شروع و نمونه های مختلف روی آن تست شد. این سامانه اکنون به مرحله ای رسیده که می تواند عمل جراحی را از راه دور انجام دهد.
 
باقری گفت: این دستگاه از دو قسمت تشکیل شده است. کنسول جراحی در اختیار جراح قرار می گیرد که در حال حاضر در  بیمارستان سینا نصب شده و ربات های جراح بر بالین بیمار در بیمارستان امام خمینی (ره) نصب شده است. این دو سامانه از طریق اینترنت پرسرعت همراه اول به هم متصل شدند و عمل جراحی از راه دور را انجام دادند.
 
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ادامه داد: وقتی جراح پشت کنسول جراحی در بیمارستان سینا قرار می گیرد هر حرکت دستی که جراح انجام می دهد، همان حرکت ها بلافاصله و هم زمان روی حیوان اجرا می شود. با این تفاوت اگر دست جراح وارد شکم بیمار شود باید شکاف های ۲۰ تا ۳۰ سانتی روی شکم بیمار ایجاد شود، اما با استفاده از این روش جراحی رباتیک، دو شکاف ۵ میلی متری ابزارهایی را وارد شکم بیمار می کند که جایگزین دست جراح در شکم بیمار می شود.
 
باقری اظهار داشت: به این ترتیب می توانیم عمل های پیچیده ای را که به صورت باز انجام می شود یا جراحت زیادی برای بیمار به همراه دارد، با روش های کمتر تهاجمی از طریق دو شکاف ۵ ملی متری داخل بدن بیمار انجام داد.
 
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: این ربات جراح، ۱۰۰درصد ایرانی است و ثبت اختراع متعدد آن در کشورهای مختلف انجام شده و آماده ورود به بازارهای جهانی و رقابت با تنها نمونه آمریکایی موجود در بازار است. این ربات از لحاظ قیمت نیز یک سوم قیمت نمونه آمریکایی برای ورود به بازار جهانی قیمت گذاری شده است.
 
وی گفت: از همه مهمتر قیمت ابزار مصرفی این ربات یک دهم قیمت تنها نمونه آمریکایی است،.این ربات می تواند برای کشورهای با درآمد کمتر مورد استفاده قرار گیرد.
 
باقری یادآور شد: هنر این محصول این است که عمل های باز را به عمل بسته تبدیل می کند، یعنی عمل هایی را که با ابزارهای ساده جراحی لاپاروسکوپی نمی توان به صورت بسته انجام داد و باید به صورت باز باشد، انجام داد. ابزارهای این دستگاه مثل دست انسان است و با ایجاد شکاف پنج میلی متری می تواند عمل های پیچیده باز را به عمل بسته تبدیل کند و در قفسه سینه، حفره شکم و حفره لگن مورد استفاده قرار گیرد.
 
باقری در خصوص قطعی اینترنت در حین عمل از راه دور گفت: راه های ارتباطی متعدد پیش بینی می شود که اگر یکی قطع شد، دیگری جایگزین شود. واقعیت این است که شاید ۱۰ سال پیش این سوال خیلی جدی تر بود، اما اکنون حین کارکردن نگران این نیستیم که تلفن و اینترنت قطع شود، شبکه های مخابراتی قابل اعتماد شده اند. دستگاه به صورتی طراحی شده که اگر اینترنت قطع شود همه مراحل و موارد فریز می شود و هیچ خطری بیمار را تهدید نمی کند و می توان ربات ها را از بیمار جدا کرد و عمل را انجام داد.
 
 
این فناور افزود: آنچه مهم است اینکه عمل جراحی از راه دور یکی از مزایای این روش است، اما در دنیا هر ۳۰ ثانیه یک بار یک عمل جراحی رباتیک با نمونه آمریکایی انجام می شود و هیچ کدام راه دور نیستند و به صورت لوکال استفاده می شود، دلیل اینکه چرا لوکال استفاده می شود به دلیل چهار مزیت آن است. 
 
باقری گفت: اول اینکه جراح پشت کنسول می نشیند و کار می کند و خستگی خیلی کمتر است، به همین دلیل درصد خطا نیز کاهش می یابد. دوم اینکه وقتی دستگاه در کنسول جراحی دست خود را یک سانت تکان می دهد ابزار جراحی داخل شکم بیمار یک میلی متر حرکت می کند. لذا بخیه های ظریف را با بزرگ نمایی ۱۰ برابر در داخل کنسول انجام می دهد و ربات بخیه(یک دهم) را داخل شکم بیمار کپی می کند. سوم، حذف لرزش دست جراح به دلیل خستگی یا افزایش سن جراحان است و از همه مهمتر اینکه می توان جراحی باز را به جراحی بسته تبدیل کرد.
 
وی یادآور شد: امروز عمل وازکتومی (عمل عقیم سازی) روی سگ که یک کار معمول است، به صورت رباتیک انجام دادیم.
 
 
نخستین عمل جراحی رباتیک از راه دور در ایران، با استفاده از ربات جراح سینا ساخت شرکت دانش‌بنیان نوآوران رباتیک و پزشکی سینا با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و امروز با موفقیت روی یک سگ انجام شد.
 
  • گروه خبری : اخبار حوزه دامپزشکی
  • کد خبر : 275115
کلمات کلیدی
admin ادمین پورتال تهران

admin ادمین پورتال تهران

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

لینک کوتاه